Kantine

Kantinediensten

Met de laatste ALV hebben we besloten vanaf dit seizoen de leden niet meer in te plannen voor een kantinedienst. Met de competities en alle andere activiteiten wordt dit onderling afgestemd.

De sleutel van de kantine kan dan worden opgehaald bij Tineke Brons (Geert Boelmanweg 7) of Klaassien Poortinga (H.L. Emmensweg 17).

Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaand adressen:

Tineke Brons, tel: 0596-541664, e-mail: kantine@tv-watec.nl
Klaassien Poortinga, tel: 0596-541632, e-mail: kantine@tv-watec.nl

AED

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand (niet alleen ouderen ook jongeren). Slechts 5 tot 10% van de slachtoffers overleeft het. Dit percentage neemt aanzienlijk toe als er binnen ca. 6 minuten adequate hulp wordt geboden. Deze hulp bestaat uit 112 bellen, reanimeren, defibrilleren. Wanneer dit goed gebeurt is de overlevingskans van het slachtoffer 50 tot 70%.

Een Automatische Externe Defibrillator is een makkelijk te bedienen apparaat, dat het hartritme herstelt. Het gebruik hiervan, en het aanwezig zijn van een AED wordt gestimuleerd vanuit de overheid, de Nederlandse Hartstichting en de Gezondheidsraad. Zij raden ook aan een groot aantal van onze leden te trainen in reanimeren en het adequaat gebruik van de AED.

Waar kun je de AED vinden:

De AED + handleiding is te vinden in de kantine en hangt onder de bediening van de verlichting en sproei-installatie, bij de ingang van de dameskleedkamer.